LLISTAT D'ESPECIES

dilluns, 12 de gener de 2009

Del Coll del Guix - Colldejou a Llaberia

Partim des de Colldejou, agafem la pista que surt pel darrera del poble i ens enfilem cap el coll del Guix (deu ni do, qui hauria de dir que hi trobariem neu). Aquest punt és un creuament de camins, a la dreta deixem el camí que puja a la Mola, a l'esquerra la drecera del Ramon que ens porta a la Miranda.
Nosaltres seguim recte per la pista direcció a la font de l' Abellà. 

La boira ens acompanya. La neu poc habitual a la zona ha deixat les rames de pi blanc vençudes pel pes. Fa força fresca i tinc els dits gelats, en pocs minuts arribem a la Font de l'Abellà, seguim per la pista que en breu es transforma en el Sender dels Revolts. Una bona pujada entre giragonces ens condueix al Portell de Llaberia. La idea inicial era arribar fins la Miranda, però la boira no es permetrà gaudir del paissatge, així que ho deixem per un altre dia i anem cap a Llaberia. Fem un tomb pel poble, una mica d'avituallament i cap a casa falta gent.


Llaberia és un nucli de població del municipi de Tivissa, a la comarca de Ribera d'Ebre. Es troba situat al vessant occidental de la Serra de Llaberia. L'església parroquial (Sant Joan Degollat) és romànica (segles XII i XIII) i fou fortificada.