LLISTAT D'ESPECIES

diumenge, 13 de juliol de 2008

L'Ermita de la Roca (Montroig del Camp)


Senders i corriols t'endinssen per parets vermelles 
Des d'aquí es pot veure com els camps de cultiu s'estenen fins el mar. 

Amb el pas del temps, el vent i l'aigua han anat trasformant aquestes parets. Es poden veure formes d'allò més curioses.Una arena fina provinent de l'erosió de les parets cobreix el terra.

Llegenda de la relliscada del rei moro
Una vegada hi havia un rei moro, que amb el seu cavall, va anara l'ermita de la Roca. Va pujar a dalt l´ermita de Sant Ramón i va robar la llantia d´argent que havia alli. Va baixar, va entrar a l´esglesia i allí va robar les joies de la Mare de Deu. Mentre robava, van començar a sortir nuvols, es feia fosc, i se sentien trons i llamps. El rei va sortir a la plaça, va pujar a dalt del cavall i va marxar, portant tot allo que havia robat. Pero el cavall en sentir l´espetec dels trons i llamps que no paraven, es va desbocar, i quan era a la "baixada del rei moro", va relliscar, i cavall i rei van caure a baix d'un barranc fondo que hi ha al costat i allí van morir. En la dita baixada encara es veuen les relliscades del cavall.
Hi ha qui diu que encara es pot veure la silueta del rei moro i la del cavall, a l´altrecostat del barranc, pero si no ho tapen les herbes.